THERMOSHIELD Sistem varčevanja z energijo

ThermoShield je družina proizvodov visoke tehnologije za fasade, strehe in notranje prostore. Inovativne lastnosti ThermoShield-a poskrbijo za prijetno klimo v vseh zgradbah, varčevanje pri stroških ogrevanja in hlajenja, zaščito fasade in strehe pred škodljivimi vplivi okolja ter propadanjem.  Če upoštevamo ceno in učinek je ThermoShield cenovno tako ugoden, kot so normalne visoko kvalitetne disperzijske barve. 

Izdelki ThermoShield prihajajo iz ZDA in so se v 18 letih zelo uspešno uveljavili po vsem svetu. Evropskemu trgu so dostopni od leta 1997 in se od leta 2002 tukaj tudi proizvajajo. Zaradi njihove visoke kakovosti povsod vzbujajo veliko pozornost. V preteklih letih je bilo v Evropi s ThermoShield-om obdelanih več kot 4000 stavb.


Vesoljska tehnologija za zaščito Vaše hiše 

ThermoShield je razvila NASA v okviru projekta Space Shuttle v začetku 70-ih let za zaščito materialov in življenja astronavtov v vesolju. Z uporabo vakuumiziranih keramičnih delcev (Ceramic Bubbles), velikosti nekaj delcev milimetra, je inženirjem NASA-e uspelo, da je Space-Shuttle vzdržal temperaturna nihanja več kot 2000 stopinj Celzija.
To pionirsko odkritje, ki je kljub pospeškom večkratne zvočne hitrosti  trdno ostalo na svoji podlagi, še vse do danes služi kot zaščitni ščit vesoljskega čolnička. V kombinaciji z ekstremno oprijemljivim vezivom se je  rodila ''tekoča keramična ploščica''. Po prilagoditvi za civilno uporabo so termokeramični premaz nadalje razvijali in obogatili še z drugimi pomembnimi lastnostmi za uporabo v gradbeništvu in stanovanjski izgradnji. Barvi podobna snov ThermoShield predstavlja danes sistem varčevanja z energijo in dolgotrajno zaščito.


ThermoShield ščiti vašo hišo, zdravje in denarnico 

Če ga nanesemo spomladi ali poleti ThermoShield odvaja vlago, ki jo je zid vsesaval več let. S ThermoShield-om prevlečena površina zgradbe se obnaša kot človeška koža pri potenju. Površina se pri izhlapevanju ohladi in s tem učinkovito odstrani neprijetno toploto iz notranjosti zgradbe. 

Pri tem se namaz z refleksijo škodljivega dela sončnega žarčenja sam ščiti pred razpadom tako, da lahko ti pomembni procesi potekajo nemoteno. Proti nezaželenemu segrevanju fasadne površine, ki ga povzroča sončno sevanje, pa delujejo mehurčki v sodelovanju z vezivom, neodvisno od barvnega odtenka. Rezultat: Občutno znižanje temperature v zgradbi in prihranek energije z nižjimi stroški hlajenja.

"Keramične kroglice"

V votlem delu kroglice se nahaja vakuum. Pri dvakratnem nanašanju premaza nanesemo na podlago kroglice v debelini približno 0,3mm. Tako je na 1m² naneseno približno 700 milijonov kroglic. Če bi izračunali površino kroglic v tej plasti, bi dobili 12 do 15 krat večjo ploskev kot bi bila ta v primeru, če material ne bi vseboval kroglic. Izredno lahki keramični mehurčki so integrirani v zelo elastično disperzijo.

Kontaktirajte nas